Andalucia.com - Introduksjon av Andalucía

Granada's Alhambra palace.
Granadas Alhambra.

Befolkning: 7 millioner (omtrent 20 % av Spanias totale befolkningstall)
område: 87 300 Km 2 (17,3 % av det totale arealet i Spania)

Den Spanske regionen i Andalucia består av åtte regioner som strekker seg fra sør-øst til sør-vest i landet, og hver region har fått navnet fra regionens hovedby. Cadiz, Cordoba, Jaen, Huelva, Almeria, Malaga, Granada og Seville.

Andalucia som tidligere var Spanias fattigste provins - og spesielt provinsene Malaga, Granada og Sevilla - er nå en av de mest populære turistmålene i Europa. Det takket være sine sandstrender, vakre landsbygder, spektakulære fjellrekker, fabelaktive monumenter og et livlig folkeslag som lever livet til det fulle, og de er kjent for sin frodighet, varme og gjestfrihet.

Andalucia er også flamencoens og tyrefektingens hjem, som kan best oppleves i provinsens utallige feria og romeria.

Men kanskje det mest unike høydepunktet i denne fortryllende regionen er dens levninger av dens mauriske fortiden. Maurerne var en blanding av berbere og arabere som krysset grensen i Spania fra Nord-Afrika ved å bruke trappene fra Gibraltar-stredet og de okkuperte halvøyen - som de kalte al Andalus - for mer enn syv århundrer. Det daterer seg fra 710 når de først kom til Tarifa. Innen bare fire år hadde nesten erobret hele landet, selv om de raskt trakk seg tilbake til den sørlige delen av halvøyen, hvor de etablerte seg i byene Cordoba, Sevilla og Granada, som er av de mest avanserte sivilisasjoner fra middelalderen. Hver av disse Andalucian hovedstedene kan skryte av spektakulære gjenstående monumenter, den mest uforglemmelige er utvilsomt Granada Alhambra palasset.

NOEN GRUNNLEGGENDE FAKTA OM DEN SPANSKE REGIONEN I ANDALUCIA

Andalucia består av 500 mil med kystline der 70 % er sandstrender. Middelhavets kyst er nydelig med Costa de Almeria, Costa Tropical og den glamorøse, kosmopolitiske Costa del Sol, mens Costa de la Luz ligger langs den atlantiske stranden vest for Gibraltar-stredet.

Andalucia består av fascinerende byer og blendende strender, regionen har en rekke med små uberørte landsbyer og hvite kalkbyer - den berømte pueblos blancos - som turister ofte overser, selv om den har enkelt tilkomst, samt steder som Casares, Gaucin og Frigilana.

Andalucia er dermed region av oppsiktsvekkende motsetninger og stor sjarm. Likevel er dette mystiske hjørne av Europa enkelt å nå, med hundrevis av charterfly som ankommer hver uke på Malagas Pablo Picasso internasjonale flyplass, som ligger midt i mellom Malaga som den viktigste kystbyen og Torremolinos som er regionen mest legendariske feriested.

Ferier i Andalucia

Booking.com